USŁUGA

Włącz technologię do Twojej firmy!

Napędzimy wzrost twojej produkcji od A do Z!

Wykorzystując dotychczas zdobytą wiedzę i doświadczenie, firma TasteOn jest w stanie poprowadzić projekt powstania produktu od A do Z, wyłącznie na podstawie otrzymanego zarysu produktu. Każdy etap realizacji projektu jest uprzednio prezentowany, omawiany i akceptowany do wdrożenia, a po jego zakończeniu raportowany do wyznaczonych osób. Symbol 360 wyraża kompleksowe wsparcie dla Twojego produktu!

Projektowanie wstępne produktów

Projekt wstępny produktu stanowi skonkretyzowaną bazę wyjściową precyzującą dane o produkcie oraz zadaniach, które muszą zostać wykonane celem stworzenia i wdrożenia wyrobu do produkcji seryjnej, a w konsekwencji także obrotu.

Tego typu dokument wskazuje jasno propozycję składu, ustosunkowuje się do doboru opakowania, opisuje wstępne informacje i zadania do wykonania w zakresie technologicznym i produkcyjnym, odnosi się do możliwości zakładu produkcyjnego, prezentuje przewidywany koszt wytworzenia produktu, nakreśla kosztorys zadań przewidywanych do wykonania, ustanawia wstępne etapy działań i terminy ich realizacji, a także sygnalizuje pewne obostrzenia prawne i kieruje dodatkowe uwagi istotne z perspektywy wdrożenia produktu do obrotu, a także późniejszego utrzymania produktu na rynku.

Projekt wstępny produktu opracowywany jest w oparciu o m.in.: potrzeby rynku docelowego, konkurencyjność produktu, walory marketingowe produktu, aspekty prawne, wymaganą jakość i dostępność surowca, opłacalność kosztu wytworzenia oraz możliwości techniczne i technologiczne zakładu produkcyjnego.

Opracowywanie receptury produktu

Firma dysponuje największą wiedzą i doświadczeniem w opracowywaniu receptur dla produktów płynnych i proszkowych oraz żywności funkcjonalnej na podobieństwo żywności tradycyjnej. W miarę możliwości podejmuje się również tworzenia receptur dla żywności występującej w innych formach, np. kapsułkowanych, tabletkowanych, bądź innych wcześniej niewymienionych.

W procesie opracowywania receptury produktu uwzględniane są kluczowe etapy

określenie parametrów jakościowych dla surowca (w oparciu o: założenia projektu, możliwość zastosowania komponentu w recepturze oraz posiadane przez zakład produkcyjny zaplecze techniczne i technologiczne)

selekcja wymaganej jakości surowca z oferty rynkowej (z uwzględnieniem wyznaczonych założeń jakościowych, znaną powtarzalność jakościową surowca oraz znaną ciągłość dostępności surowca w obroci

sprowadzenie próbek surowców oraz ich fizyczna analiza pod kątem możliwości zastosowania w recepturze

opracowanie receptury z wykorzystaniem wyselekcjonowanych i sprawdzonych fizycznie składowych (biorąc pod uwagę aspekty techniczne i technologiczne zakładu produkcyjnego, walory smakowe i wizualne uzyskiwanego produktu oraz przewidywane zachowanie się opracowywanego produktu w trakcie przygotowywania i przechowywani),

przygotowanie próbek laboratoryjnych zgodnych z opracowaną recepturą do akceptacji,

sporządzenie zarysu technologii wytwarzania dla zaakceptowanego produktu

przekazanie receptury, danych o zastosowanych surowcach oraz zarysu technologii, umożliwiających odtworzenie opracowanego produktu w produkcji seryjnej

Wykonanie opracowania receptury z zarysem technologii wytwarzania, możliwe jest do realizacji na wszystkich etapach procesu, bądź wybranych.

Przygotowywanie warunków dla wdrożenia produktu do produkcji seryjnej

Celem właściwego odtworzenia opracowanej receptury oraz minimalizacji nieoczekiwanych zdarzeń na etapie wdrożeniowym, firma daje wsparcie w zakresie wdrożenia technologii, ustawienia produkcji, czy przeszkolenia personelu zakładowego z obszaru procesu produkcyjnego i kontroli jakości dedykowanej dla produkowanego wyrobu.

W razie braku wykwalifikowanego personelu przynależnego do zakładu produkcyjnego (w przypadku zakładów produkcji kontraktowej), bądź ograniczonego zaufania wobec pracowników danego obszaru (w przypadku produkcji zleconej do zakładu zewnętrznego), możliwe jest oddelegowanie własnych kontrolerów jakości na termin rozruchu do momentu ustabilizowania produkcji, bądź w dłuższym okresie czasu dla stałego nadzoru.

Firma wspiera także działania wdrożeniowe na etapach wyszukiwania zakładów produkcyjnych spełniających warunki umożliwiające produkcję opracowanego produktu oraz częściowego, bądź kompleksowego zaopatrzenia zakładu w surowce wymagane do realizacji produkcji.

Poznałeś już czym jest ON360!

Jest to usługa szyta na miarę. Tak więc skontaktuj się z nami, a my przygotujemy dla Ciebie ofertę dopasowaną do Twoich potrzeb.

DO ZOBACZENIA!

Znajdziesz Nas na LinkedIn!

Jak miałeś okazję zobaczyć, firma TasteOn istnieje po to by rozwiązać Twoje problemy w obszarze technologii oraz produkcji. Wspólnie możemy wynieść Twoją markę na wyższy poziom!

TasteOn Sp. z o.o.

Ul. Dmowskiego 2/1a-1b, 62-300 Września
KRS: 0000693321 NIP: 7891768113

Kontakt

Receptury i technologia dla suplementów diety:

biuro@tasteon.pl

Receptury i technologia dla żywności funkcjonalnej i tradycyjnej:

biuro@tasteon.pl

Sprzedaż surowców:

biuro@tasteon.pl

Pozostałe sprawy i zapytania:

biuro@tasteon.pl